Tre madtrends du skal holde øje med i fremtiden
Madindustrien er i stor udvikling og har været det i mange år. Der kommer konstant nye produkter og fremgangsmetoder der skal optimere på de nuværende processer og produkter. Markedet udvikler sig og tilpasser sig nye efterspørgsler og trends, og videnskab og teknologiske fremskridt er med til at forme denne udvikling.
I dag skal vi se nærmere på tre trends inden for madindustrien der har set stor udvikling de seneste år og har stort potentiale i fremtiden.
CBD-olier
Man kan spekulere i, at vi mennesker i fremtiden kommer til at bruge cannabis produkter mere og mere i vores kost. Det er dog af andre årsager end at spare på miljøet. CBD-industrien har nemlig også været i vækst i mange år, og det kan være svært at se nogen grund til, at denne vækst ikke skulle fortsætte. Af olier findes der to hovedkategorier, der bliver betegnet som cannabisolie og CBD-olie.
Forskellen på disse to er at cannabisolien er udvundet på marihuana, der har et højere indhold af THC, der er det stof der gør dig høj. Det er faktisk så højt at de fleste cannabisolier er ulovlige, da det max må indeholde 0,2% i Europa. CBD-olier derimod indeholder langt mindre THC, da det er udvundet af hamp der er industrielt produceret og reguleret, i stedet for marihuana, der som nævnt har et højt THC-niveau.
Er du interesseret i at læse mere om CBD-produkter, kan du blive klogere hos Cibdol, der både har en udførlig encyklopædi om alt inden for CBD, samt et stort udvalg af CBD produkter.
3D printet mad
Hele industrien inden for 3D printere har generelt nydt godt af stor udvikling de sidste mange år. I Dubai bliver der bygget huse af 3D-printere alene og disse har vist sig at være både hurtigere og mere miljøbesparende end mange andre konstruktionsmetoder. Teknikker der er bedre for miljøet er særligt efterspurgte af forbrugerne og det gælder på mange markeder, heriblandt nemlig også madindustrien.
Flere forskningsprojekter er på det seneste kommet tættere på at lave bøffer der minder mere og mere om ”den ægte vare”, i forhold til smag og tekstur. Fortsætter tendensen, er det ikke utænkeligt, at 3D-printet mad bliver en helt naturlig del for mennesker at spise i fremtiden.
Vegetarisk
Et andet tema er, at vi mennesker i stedet for kød, kommer til at spise mere vegetarisk i fremtiden. Det skyldes at grøntsager kræver langt mindre vand at producere, og så findes der i øvrigt mange grøntsager med et højt naturligt indhold af protein, der kan fungere som erstatning for kødet.