Beef stroganoff

Har du lyst til en dejlig ret, perfekt til det kolde vintervejr, bør du kaste dig over at lave en solid omgang bøf stroganoff fra bunden.

Det er ikke særlig svært, og du kan nemt finde en lang række opskrifter på retten, så du kan komme sikkert i mål, hvis du aldrig har prøvet at lave den før.

Du kan lave beef stroganoff på mange måder

Ligesom det gør sig gældende med mange andre retter, er der utroligt mange måder at lave beef stroganoff. Hvis du har lyst, kan du eventuelt tage udgangspunkt i en klassisk opskrift, for så at pifte den lidt op med dine egne tilføjelser, hvis du gerne vil have den lidt anderledes.

Er du ikke interesseret i det, skal du naturligvis bare holde dig til opskriften og lave den således. Du kan også kaste dig ud i at lave retten uden en opskrift, hvis du har mod på det. Det kan også være en sjov måde at udfordre dig selv i køkkenet.

Beef stroganoff på grill

Selvom bøf stroganoff er en sauce baseret ret, betyder det ikke, at du ikke kan lave den på grillen. Det handler bare om at bruge det rette udstyr og at have den rette grill til det. Har du det, kan det faktisk sagtens lade sig gøre at lave sin bøf stroganoff på grillen.

Hvis du ikke helt ved, hvordan du skal bære dig ad, har Weber lavet den perfekte opskrift til, hvordan du skal gøre, hvis du gerne vil lave en god omgang bøf stroganoff på grillen. Det tager en lille times tid at lave retten, hvis du følger denne opskrift.

Beef stroganoff med Jamie Oliver

Når en kok som Jamie Oliver smider denne opskrift i kategorien “Super Easy”, må der jo være noget om det. Han er om nogen en person, der ved, hvad han snakker om, når samtalen falder på mad. Så hvis du gerne vil have en super nem opskrift på bøf stroganoff, skal du bare kaste dig over Jamie Olivers version.

Her kommer der til at være med til fire personer, og det tager en lille halv time at lave retten. Så det er den perfekte ret at lave, selv på dage hvor du ikke har så meget tid at gøre godt med. Du finder Jamie Olivers opskrift lige her.

Bøf stroganoff med Brødrene Price

Du kan naturligvis også vælge at gå med gode gamle Brødrene Price, som naturligvis også har lavet en version af bøf stroganoff, som du kan kaste dig over at lave. De kalder retten for Boeuf saute Stroganoff, og de kategoriserer den igen som en nem ret at have med at gøre.

Det tager også en lille halv time at komme igennem deres opskrift, før der er mad til fire personer. Alle kan være med, når Adam og James hjælper dig på vej med at lave en perfekt bøf stroganoff, som du finder opskriften til her.

Vælg den rette salat

Hvis du gerne vil have lidt sundt med også, kan det være en god idé at servere en god salat til retten. Her er der næsten frit valg på alle hylder, og det er helt op til dig selv at vælge, hvilken form for salat du gerne vil have til din bøf stroganoff.

Du behøver ikke at lave en salat til, og de fleste vælger da også bare at servere retten med hjemmelavet kartoffelmos eller pommes frites. Men du kan godt vælge at lave en salat til, hvis du har lyst til det. Så skal du bare kaste dig over det.

Vin til beef stroganoff

Der er flere forskellige anbefalinger til, hvad der passer med en god omgang bøf stroganoff, hvis du ønsker at servere vin til. Du kan blandt andet vælge at gå med en frugtrig og fyldig Shiraz, som vil egne sig fabelagtigt til en god og solid omgang stroganoff.

Du kan også vælge at gå en anden vej og servere den med en tør rosévin. Den vil også egne sig godt til denne ret. Men i sidste ende er det jo naturligvis helt op til dig selv, hvilken vin du gerne vil servere med, og det kan være, at du selv har en ide om, hvad der vil passe godt til.

Få beef stroganoff på restaurant

Selvom det ikke er almindeligt på alle menukort, kan det dog trods alt stadig lade sig gøre at gå på en restaurant og nyde en god omgang beef stroganoff. Hver restaurant laver den på hver sin måde, og så er det jo bare med at suge inspiration til dig, når du engang selv skal hjem og lave den.

Men da retten ikke tager så lang tid at lave, anbefaler vi naturligvis, at du kaster dig over at lave den selv, hvis du har lyst til beef stroganoff inden for den nærmeste fremtid.