Beef wellington

Hvis du gerne vil forkæle dig selv i den kommende weekend, bør du overveje at lave beef wellington.

Det er en så utrolig lækker og velsmagende ret, og selvom den kan tage lidt tid at lave, kommer du ikke til at fortryde det, når du først sætter tænderne i det møre kød, der er omkranset af den sprøde butterdej og salte parmaskinke.

Mange forskellige måder at lave den på

Ligesom med så mange andre retter, så kan beef wellington også laves på 117 forskellige måder, hvis ikke mere. Du bestemmer helt selv, om du har lyst til at følge en opskrift på retten, eller om du hellere vil eksperimentere med det selv og dermed opfinde din egen måde at lave retten på.

Vi har herunder samlet en række forskellige populære udpluk fra opskrifter, som du kan vælge at følge, hvis du har lyst til det. Vi har blandt andet taget et nærmere kig på, hvordan Brødrene Price anbefaler dig at lave en beef wellington, eller du kan vælge at gå med Gordon Ramsays opskrift, hvis den er mere dig.

Beef wellington på grillen

Du har naturligvis også den mulighed at lave din beef wellington på grillen. Det er ikke meget sværere end at lave den i en ovn, men det kræver naturligvis en lille smule kendskab til det at grille, og det kan være en god ide at prøve dig forsigtigt frem, så du ikke får brændt retten på eller lavet andre fejl undervejs, som kan ødelægge det endelige resultat

Det vigtigste, du skal huske at have med dig, hvis du skal lave den på grillen, er uden tvivl tålmodighed og opmærksomhed. Så skal det nok gå.

Beef wellington med Brødrene Price

Vil du gerne lave en god beef wellington, kan du jo vælge at kaste dig over den model, som Brødrene Price har lavet i deres tv-program på DR. Deres klassiske ret tager godt og vel halvanden time at lave, så du skal have fint med tid i køkkenet, hvis du vil kaste dig over denne ret.

Det er ikke svært at lave retten, så længe du bare holder tungen lige i munden. Hvis du vælger at følge denne opskrift, vil der være mad til omkring seks personer, så der er rigeligt mad til alle i familien.

Beef wellington med Gordon Ramsay

Hvis du ikke er så meget til brødrenes version, er der også et andet alternativ til dig her. Vi har nemlig fundet frem til Gordon Ramsays opskrift på den gode gamle klassiske beef wellington. Gordon har udgivet et hav af kogebøger, og med sine mange års erfaring kan du være sikker på, at du er i sikre hænder, hvis du vælger at følge hans opskrift.

Med Gordon Ramsays opskrift er der mad nok til fire personer, men der skal også kun bruges 800 gram kød, hvor Price har valgt at bruge et helt kilo. Du finder opskriften her.

Beef wellington med rødvinsglace

Hvis du har lyst til en lidt anderledes smag, kan du også vælge at lave den med en rødvinsglace, som du også sagtens kan finde mange opskrifter på. Det er ikke den klassiske måde at lave retten på, men der er mange, der har kastet sig ud i det og lavet opskrifter med netop denne version.

Så hvis du gerne vil have lidt ekstra og lidt mere, kan det helt klart være en god ide at overveje at lave den med en lækker rødvinsglace, som altså bare giver din beef wellington det ekstra pust og den ekstra gnist, og så smager det i øvrigt fantastisk.

Vælg den rette vin til

Hvis du gerne vil have så meget smag som muligt, kan det være en rigtig god ide at servere den helt perfekte vin til din beef wellington. Det er en ret, du nemt kan servere vin til, da det vil smage utroligt godt til.

Du kan eventuelt vælge at gå med en merlot Pomerol eller Saint-Emilion, som vil være gode valg til netop beef wellington. Selvfølgelig afhænger det også meget af din egen smag, men hvis du skulle vælge ud fra vores anbefalinger, så vil du gøre klogt i at tage en af de to. Så er du på den sikre side.

Beef wellington på restaurant

Hvis du bare har lyst til beef wellington, men du ikke har lyst til at stå og kokkerere selv, kan du naturligvis også gå ud i byen og få beef wellington. Der er mange steder, der har denne ret på menuen, da det jo er en klassiker.

Men det kan stadig godt være en god ide at kigge på menukortet først, inden du går ind på restauranten, bare for at være sikker på at de nu også har den. Og så kan du også nyde den unikke måde, som restauranten har valgt at lave deres beef wellington og eventuelt lade dig inspirere, hvis du en dag gerne selv vil lave den samme.