Sådan får du en lav månedlig ydelse på dit lån

Overvejer du snart at finde et nyt lån, og vil du gerne slippe så billigt som overhovedet muligt hver eneste måned, så du ikke skal sætte mange penge af fra dit budget til at kunne klare afdragene, er der heldigvis en meget nem løsning på det.

Dog skal du være opmærksom på, at du ved at vælge denne metode, ikke nødvendigvis slipper billigere, når du kigger på den samlet pris på dit lån i sidste ende. Men det kan få den månedlige ydelse ned i gear, så du rent faktisk har råd til at betale alle dine øvrige regninger, samtidig med at du skal afdrage på dit lån. Lån penge nemt på denne måde, da det giver dig mulighed for at få dit månedlige budget til at gå op.

Vælg en lang løbetid

Måden du kan få din månedlige ydelse til at gå langt, langt ned, er ved at vælge en lang løbetid på dit lån. Jo længere en løbetid du har på dit lån, desto lavere vil den månedlige ydelse også blive på lånet, og dermed bliver det altså nemmere for dig at skulle betale den regning hver måned.

Har du en kort løbetid på dit lån, har du jo kortere tid til at betale hele lånet af med, og dermed skal du betale meget større bidder tilbage hver eneste måned. Med en lang løbetid kan du dele betalingen op i mange flere bidder. Selvfølgelig løber der så flere renter på, og det er med til at gøre lånet dyrere i sidste ende, men det kan altså blive langt mere overskuelig at få det til at passe ind i dit månedlige budget, hvor der også skal være plads til at betale alle dine øvrige regninger, der jo ikke stopper med at komme ind af døren, bare fordi du tager dig et lån.

Betal lånet af før tid hvis du kan

Vælger du en lang løbetid på dit lån, betyder det ikke, at du ikke stadig kan betale dit lån af før tid. Det kan du sagtens, og det kan i den grad anbefales, hvis du får mulighed for at gøre det. Tricket ved at betale dit lån af før tid er, at du så slipper for at betale renter for de måneder, du lige pludselig skærer af din løbetid.

Med andre ord – hvis du betaler dit lån af seks måneder før tid, er der altså seks måneder, hvor du ikke skal betale renter på dit lån. Og det kan lige pludselig løbe op i mange penge, hvis du formår at betale dit lån af mange måneder før tid. Nogle mennesker betaler lån ud flere år før tid, og det kan spare dem for rigtig mange tusinde kroner.

Så hvis du på et tidspunkt får lidt flere penge mellem hænderne, kan det være en rigtig god ide at overveje at spare dem sammen, så du en dag kan betale dit lån ud før tid, da det kan spare dig for en del kroner. Selvom det kan virke fristende at bruge pengene på noget andet og så lade din månedlige ydelse fortsætte så lang tid, den nu engang er planlagt, kan det være sundere for din økonomi at få betalt gælden af, så du ikke længere skal bruge penge på den månedlige ydelse.

Sådan får du en lav månedlig ydelse på dette lån
Sådan får du en lav månedlig ydelse på dette lån

Add a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.