5 nemme sunde vaner til 2020

Hvis du gerne vil gå et sundere år i møde, har vi her samlet en række sunde vaner til dig, som du kan lade dig inspirere af.

Spis sundere morgenmad

Først og fremmest kan det være en rigtig god idé at starte dagen ud med en sund omgang morgenmad.

Desværre er der alt for mange mennesker, der enten ikke spiser morgenmad, eller vælger at spise alt for usund morgenmad. Prøv eventuelt at spise skyr, frugt, bær, æg, ost eller øvrig proteinrig kost.

Gå noget mere

Så kan det også være en rigtig god idé at komme ud at gå noget mere. Vi sidder som regel alt for meget stille i løbet af en dag. Især dem af os, der har et kontorarbejde. Derfor kan det være en rigtig god vane at komme ind i, hvis du kan komme i gang med at gå noget mere.

Det behøver ikke at være 20 km om dagen. Du kan sagtens begynde at komme i bedre form eller tabe dig bare ved at gå en halv eller hel time om dagen, hvis du ikke er vant til at bevæge dig særlig meget overhovedet.

Få en træningsmakker

Hvis du gerne vil i gang med at træne, men du bare ikke har kunne få knækket den kode med at komme i fitnesscenteret jævnligt, kan det være en rigtig klog idé at få dig en træningsmakker. Med sådan en ved din side, er der langt større sandsynlighed for, at du rent faktisk kommer ud af døren.

Aftalt et eller flere faste tidspunkter på ugen, hvor I mødes i træningscenteret eller skal ud at løbe en tur. På den måde er det ikke bare dig selv, du skuffer, hvis du ikke kommer afsted, men der står rent faktisk en anden person og venter på dig.

Spis mindre portioner

Et andet tip til en sundere vane inden for mad er, at du skal begynde at spise mindre portioner. Det kan også være en rigtig god genvej til hurtigt at tabe nogle kilo, hvis det er det, der er dit mål.

Du behøver ikke at starte ud med at lægge en helt ny madplan. Du kan bare starte ud med at spise halvt så meget, som du er vant til. Er du vant til at skovle mad på din tallerken, vil du hurtigt kunne se en tydelig forskel, hvis du bare starter med at spise mindre, end du plejer.

Drik mindre alkohol

Sidst, men ikke mindst, er vi danskere jo glade for at drikke alkohol. Hvis du er en af dem, der er glad for et glas vin eller en øl i ny og næ, kan det også tit være en rigtig god vej til at smide nogle kilo, hvis du dropper alkoholen, eller i hvert fald skærer ned for den.

Drikker du en flaske vin om ugen, kan du i hvert fald hurtigt se resultater på vægten, hvis du dropper den. Og endnu flere resultater, hvis du plejer at drikke mere, og går over til slet ikke at røre alkohol.

5 nemme sunde vaner til 2020
5 nemme sunde vaner til 2020

Add a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.