4 tips til en sundere madplan

4 tips til en sundere madplan
4 tips til en sundere madplan

Vil du gerne i gang med at spise sundere, men er du ikke sikker på, hvordan du skal gribe det an, kan du her få et par gode tips til en sund madplan.

Sådan undgår du flåtbid, hvis du har det med at gå meget i skoven.

Skær fastfood væk

For det første kan det være en god idé at gøre alt for at skære fastfood væk fra din madplan. Det burde generelt ikke være en del af en madplan at spise fastfood, så hvis du har haft for vane at spise burgere og pizza, er det på tide at få det væk fra din madplan.

Fastfood hører sig ikke hjemme i en sund kost, med mindre du kun kan holde dig til at spise salat fra restauranterne. Men hvem kan det? Så få det skåret væk fra din nuværende madplan.

Undgå færdigretter

Dernæst kan det være en rigtig god idé at undgå færdigretter, hvis du har mulighed for det. Der er jo efterhånden kommet rigtig mange færdigretter i de danske supermarkeder, men når du begynder at kigge på, hvad der egentlig er i af ingredienser, er de fleste lavet med masser af e-numre og andre ting, der ikke hører sig hjemme i en sund kost.

Så hvis du for vane at købe frysepizzaer, forårsruller eller hvad det nu kan være, der kommer færdiglavet fra supermarkederne, er det også en god idé at skære dem væk fra din madplan, hvis de før har været at finde på den.

Lav mad fra bunden

Og så kan det være en rigtig god idé at komme i gang med at lave mad fra bunden af. Og det skal gerne være af gode råvarer, så du er sikker på, at du ikke fylder din krop med tilsætningsstoffer og e-numre, som ikke har noget at gøre i en sund kost.

Når du lærer at lave mad fra bunden, kan du selv styre, hvad der kommer i. Og det er meget sundere for dig at spise rene råvarer, som ikke har været forarbejdet eller forbi en fabrik først. Og det er slet ikke så svært, som det måske lyder.

Få flere grøntsager ind i dine retter

Sidst, men ikke mindst, kan det være en rigtig god idé at begynde at få flere grøntsager ind i din kost. Det er en fejl, som mange laver, når de står i køkkenet. Det er ikke altid, at der lige er plads til særlig mange grøntsager i retterne.

Men det er en meget nem måde at begynde at spise sundere. Ofte kan du endda bare tilføje grøntsager til en nuværende ret, hvis du ikke har lyst til at kaste dig ud i helt nye retter. Det kan være en nem måde at få spist mange flere grøntsager på.

Add a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.